Historie


In 2012 kwam een groepje vrienden op het idee om een keer mee te lopen in de carnavalsoptocht in Hulsberg. Al snel was de inschrijving in de categorie grote groepen geregeld en mocht er meegelopen worden in de optocht, maar het thema en de wagen ontbraken nog. Toch was het gelukt om binnen twee weken een grote hondenkop van papier-maché te maken, want het thema luidde als volgt: “Mit Carnaval Zint Ver Beesten”. Op het gemeentehuis werd de 12e prijs in ontvangst genomen en CV De Klotsköp was geboren.

Diezelfde avond werd er besloten om het volgende jaar mee te doen met een grote wagen. De groep verdubbelde, het aantal optochten steeg naar 5, maar de teller van de vrouwelijke leden bleef helaas op 1 steken. Dit mocht de pret echter niet drukken en de zondag voor carnaval stonden we klaar om te vertrekken richting Genhout met onze babywagen.


Het jaar daarna voegden zich weer nieuwe mensen bij onze groep en was het aantal leden inmiddels verhoogd naar 27, met op valreep (d.w.z. voor de optocht van Hulsberg) nog twee extra leden. We waren er ook achter gekomen hoe een decoupeerzaag werkte, en dat bleek ook in het resultaat: CV De Klotsköp werd 2e maar moest het nog afleggen tegen de ervaren Loetsjers. Al met al was dit een fantastisch jaar waarin we flink gegroeid waren, zowel in kwantiteit van de groep als in kwaliteit van de wagen.


2015 was het ‘Jaar van de Mijnen’ en ons thema was daarop gebaseerd: “’50 Joar Truuk Is De Koel Toegegange, Doarum Hub Ver Alaaf Door Glückauf Vervange”. Dit jaar hebben we de groei doorgezet. Er kwamen weer leden bij en de kwaliteit van de wagen ging er ook weer een stuk op vooruit.

Resultaten

1e:2017

De goede trend werd doorgezet, en we pakten voor het tweede jaar op rij de 1e plaats!

1e:2016

 Na 2 jaar net naast de 1e plaats te grijpen, hebben we dit jaar gewonnen in Hulsberg.

2e:2015

 Afgelopen jaar ook op de 2e plaats geëindigd en het helaas moeten afleggen tegen de Moelemeaekers.

2e:2014

 Van een grote roze babywagen naar een hoog grijs kasteel. Dankzij de detaillering een hoger resulaat.

8e:2013

 Het eerste jaar dat we meeliepen met een grote wagen.

Onze wagens

2013

Wagen2013

2014

Wagen2014

2015

Wagen2015

2016

Wagen2016

2017

Wagen2016

2018

Wagen2016

 

 

 

    

 

 

Over ons

 

We zijn een gezellige groep uit Hulsberg die dit jaar voor de 5e keer meeloopt.


Het eerste jaar dat er een optocht gelopen werd met een grote wagen was 2013.


We bestaan uit 31 leden uit allemaal verschillende plaatsen.

Sponsoren

 • corioworks
 • hagemans
 • Live2Drive

   

 • Hayco

 • JD Autoservice

 • hamers

 • Wolter

 • Leurs
 • Steins